Sayfalar

4 Haziran 2011 Cumartesi

EHEC virüsü nedir? bakteri hangi yiyeceklerde bulunur?

EHEC Virüsü Bakterisi Nedir? EHEC Virüsü Bakterisinden Nasıl Korunulur?





EHEC VİRÜSÜ VE BELİRTİLERİ
Son günlerde adını daha sık duymaya başladığımız EHEC bakterisi(virüsü) ilk olarak Almanya’da salatalıklarda tespit edildi. Yani bu son günlerde sıklaşan haberlerin ilki buydu. Daha sonra Avrupa’da yayılmaya başladı.
Bir salgın haline gelmesi ve
hızla yayılmaya başlaması sebebiyle araştırma ve önlemler de sıklaşıyor.
Son olarak İngiltere’deki bir sağlık ajansı Almanya’ya yakın zamanda ziyarette bulunmuş 7 kişide tespit etti. Sağlık ajansı, sebzelerin pişirelerek, kabukları soyularak ve yıkanarak tüketilmesini öneriyor.
Peki EHEC Virüsü(Bakterisi) Nedir?
EHEC’in özellikle böbrekler üzerinde olumsuz etkileri bulunuyor. Böbrek yetmezliğine bağlı ölüme yol açabilen bu bakterinin 18 yaş altındakiler ve genç kadınlar için daha tehlikeli olabileceği belirtiliyor.
EHEC bakterisi bulaşan kişilerde çeşitli belirtiler de gözükebiliyor. Mide bulantısı, kusma ve kanlı ishal bu belirtilerden.
EHEC Almanya’da daha çok marul, salatalık gibi sebzelerde bulundu.

Google'da ara: EHEC Bakterisi nedir? hangi yiyeceklerde bulunur? Etiketler: ehec, ehec bakterisi, ehec belirtileri, ehec nedir, ehec virüsü

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger