Sayfalar

4 Haziran 2011 Cumartesi

erdoğan "bahçeli kagıttan kaplan" AKP adana mitingi içeriği izle video

Başbakan Erdoğan

Başbakan Adana'da konuştu

Başbakan Erdoğan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında halka seslendi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Seçim sürecinde AK Parti'ye karşı Türkiye genelinde bir şiddet kampanyası başlatıldı. 150'den fazla seçim büromuz, aracımız, il ve ilçe başkanlıklarımız saldırıya uğradı'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına ''sevgili Adanalılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum'' diyerek başladı.


''Kardeşler, Adanalı Karacaoğlan bu toprakları ne kadar sevdiyse, inanın bizler de bu toprakları, bu Çukurova'yı işte o kadar seviyoruz'' diyen Erdoğan, ''Çünkü Adana, medeniyet şehridir, Adana, ticaret şehridir, sanayi şehridir. Adana Çukurova'nın fedakar çiftçisinin şehridir. Adana bizim göz bebeğimiz. Adana bizim aşkımız, sevdamız. 8,5 yıl boyunca Adana için hizmet ürettik, eser ürettik. İnşallah çok daha fazlasını yapıyoruz, hiç endişeniz olmasın, yapacağız da'' diye konuştu.

Erdoğan, Adana'ya yaklaşık 2 ay önce 27 Mart'ta geldiğini hatırlatarak, ''O gün tam 75 farklı eser ve hizmetin açılışını sizlerle birlikte yaptık. Adana'ya yeni okullar, derslikler yaptık, konutlar kazandırdık. Adana'daki 33 özel sektör yatırımını sizlerle birlikte açtık. O gün sizlere bir de müjde vermiştim. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulmasına ilişkin tasarının komisyondan geçtiğini TBMM'ye geldiğini söylemiştim. Tasarı görüşüldü, kabul edildi, onaylandı. Artık Adana ikinci üniversitesine kavuştu. Adanalı tüm gençlere hayırlı olsun'' dedi.

''Görüyorsunuz bunları bizden öncekiler yapmadı, yapamadı onlar laf üretti biz iş üretiyoruz'' ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sevgili kardeşlilerim, Adanalılar... Maalesef seçim sürecinde AK Parti'ye karşı Türkiye genelinde bir şiddet kampanyası başlatıldı. Türkiye genelinde 150'den fazla seçim büromuz, aracımız, il ve ilçe başkanlıklarımız saldırıya uğradı, hatta millet vekillerimiz bile bu saldırılarda hedef alındı. Bizzat, içinde bulunduğum otobüs saldırıya uğradı. Bu arada koruma polisim maalesef hedef oldu. Otobüsten düşmek suretiyle çok ciddi beyin travması geçirdi, şuuru kapalı ameliyat oldu, inşallah dualarınızın himmetiyle şifa bulur. Ama kimse bunu görmüyor, kimse bu polisimizin uğradığı, saldırıyı, bizlerin uğradığı saldırıyı görmüyor ve nezaket ustası kesilenler, nezaketen de olsa bir siyasetçi olarak kalkıp siyasi meslektaşına bir geçmiş olsun deme telefonunda bile bulunmuyor. Önemli değil. Fakat biz onların yaptığını yapmadık, bugüne kadar.''

Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanının, BDP'lilerin kışkırtması, tahrikleri neticesinde AK Parti'nin hedef yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ne yazık ki Adana'da da AK Parti hedef yapıldı ve yapılıyor. Sadece 15'e yakın seçim büromuz seçim araçlarımız maalesef taşlandı, saldırıya uğradı. Değerli kardeşlerim, şunu Adana'da açık açık söylüyorum, biz bu tehditlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz bu zorbalara pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Biz bu şiddettin diline teslim olmadık olmayız. Adana'nın yolları taştan, bunlar çıkartamaz bizi baştan, bu kadar basit. Adana'da AK Parti sadece BDP'nin, sadece terör örgütünün değil, aynı zamanda MHP'nin hedefi, milletvekillerimize, adaylarımıza yapılan tehditleri biliyorsunuz. 12 Eylül'deki gibi CHP, MHP, BDP, illegal örgütler ittifak halindeler. Medya bunlarla beraber AK Parti'nin karşısına dikildi. Maşallah bu ekip tam bir muhabbet içinde, birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Onlar çetelerle muhabbet içinde varsın olsun. Biz milletimizle muhabbet halindeyiz. Onlar küresel çetelerle işbirliği içinde, biz Adanalı kardeşlerimizle işbirliği halindeyiz. Onlar taşla, molotofla yürüyor, biz milletimizle yürüyoruz. Bu kadar saldırıya uğradığımıza göre demek ki doğru yoldayız. Demek ki milletimizle birlikteyiz. Demokrasiye, millet iradesine inancı kalmayanlar işte böyle şiddetle ayakta kalma çabası içerisindeler.
Fikirleri olmayanlar işte böyle taşla, molotofla, silahla konuşmak isterler. Planları projeleri hedefleri olmayanlar işte böyle kışkırtmayla bir yere varacaklarını sanırlar. Biz bunlara aldanmayacağız, biz şiddettin diline teslim olmayacağız. Biz demokrasi, özgürlük diyeceğiz. Büyük Türkiye diyeceğiz.''

''DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRDİK''
''Kardeşlerim, 8,5 yıl boyunca sadece demokrasi dedik, demokrasiyi güçlendirdik'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Aynı şekilde devam edeceğiz, hiç kimsenin endişesi olmasın. hiç kimse tedirgin olmasın korkmasın. Biz demokrasiden, özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz. Ama aynı zamanda bu ülkede huzuru en güzel şekilde tesis edeceğiz. Bütün tahriklere rağmen, kardeşliğimizi yüceltecek, bu ülkeyi kardeşliğimiz üzerinde yücelteceğiz. 12 Haziran demokrasimiz açısından son derece önemli dönüm noktası. 12 Haziran sonrası bizim en büyük projemiz yeni bir anayasa.''

Anayasanın bir ülkeyi ayakta tutan, istikrar, güven ve huzur içinde yaşatan, ülkenin geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemesini sağlayan en önemli metin olduğunun altını çizen Erdoğan,şöyle devam etti:

''Anayasa her birimizin günlük yaşamıyla doğrudan alakalıdır. Anayasa ekonomiyle, istihdamla, üretimle doğrudan bağlantılıdır. Anayasa, demokrasi, özgürlüğün en önemli teminatıdır. Biz de maalesef bugüne kadar anayasalar millet tarafından yapılmadı. Müdahalelerin ardından belli kişiler, belli gruplar, belli zümreler tarafından hazırlandı. O anayasalar özgürlükleri kısıtladı, demokrasiyi arızalı hale getirdi. Ekonominin, Türkiye'nin önünü açmadı. Tam tersine bu anayasaların bizati kendileri sorun haline dönüştü. Biz şimdi öyle bir anayasa yapalım ki Türkiye şaha kalksın diyoruz. Öyle bir anayasa yapalım ki kardeşliğimiz daha da yücelsin istiyoruz. Öyle bir anayasa yapalım ki 74 milyonu kucaklasın, 74 milyon bunu sahiplensin istiyoruz.''

''UZLAŞMA İÇİNDE...''
Anayasanın dilinin de önemli olduğuna değinen Erdoğan, ''Şu andaki anayasanın dilini ben anlamıyorum, tercüman gerekiyor. Tercümansız bir anayasaya ihtiyacımız var. Biz anayasayı okurken avukat mı tutacağız. İşte bunlar şimdi kalkıyor millet anayasasını yapacak, o anayasa yapılırken uluslararası ilişkiler, ekonomisti, siyaset bilimcisi, psikologları, kim olursa hepsi yer alacak, STK'lar bunda yer alacak. En sonunda anayasa hukukçuları bu işin teknik yolunu ele alacaklar. Biz bu anayasayı kendi başımıza yapmayacağız. Toplumun her kesimiyle uzlaşma içinde bir anayasa hazırlayacağız. Kolektif bir akıl oluşturacağız. Bu kolektif akılla bunu kuracağız. Adana'daki, Van'daki kardeşim de İstanbul'daki kardeşim de bu benim anayasam diyecek. Şakirpaşa, Ova mahallesindeki, Şehit Duran'daki kardeşim bu benim anayasam diyecek. Onur mahallesindeki, Kiremithane'deki kardeşim bu benim anayasam diyecek'' ifadesini kullandı.

''İnşallah 12 Haziran'dan sonra bunu başaracağız'' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

''2023 hedeflerine böyle bir anayasayla ulaşabiliriz. Biz Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapmak istiyoruz. Bunu böyle bir anayasa ile başarabiliriz. O yüzden sizden büyük destek istiyoruz. Güçlü şekilde bir daha destek istiyoruz. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de futbol takımı tutar gibi değil, hizmet, siyaseti üretenlere oy vermelerini istiyorum. İstismar siyaseti değil, ideoloji siyaseti değil. İnanıyorum ki benim Adanalı kardeşim futbol takımı tutar gibi 12 Haziran'da sandığa gitmeyecek. Kardeşim Adana'ya kim hizmet ediyorsa, biz onun yanındayız diyecek. Soruyorum, CHP'nin şu Adana'ya hizmeti oldu mu? MHP''nin şu Adana'ya hizmeti oldu mu? BDP'nin böyle bir şey yapması zaten söz konusu değil, oylarımızı niye ziyan ediyoruz, niye kaybediyoruz, niye ben oyumu boşa harcayım ya?''

''ULUSLARARASI BİR YAYIN KURUMUNUN BU DERECE PERVASIZCA TARAF TUTMASI, PROPAGANDA YAPMASI TALİHSİZLİKTİR, SAYGISIZLIKTIR, AMA AYNI ZAMANDA ÇOK DA MANİDARDIR''
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Uluslararası bir yayın kurumunun bu derece pervasızca taraf tutması, propaganda yapması talihsizliktir, saygısızlıktır ama aynı zamanda çok da manidardır'' dedi.

Erdoğan, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, vatandaşlardan, CHP'nin iktidar ya da koalisyon ortağı olduğu dönemlerde Adana'ya neler yaptığını soruşturmalarını istedi.

''Biz iktidarı kimden devraldık sorun'' diyen Erdoğan, ''MHP'nin genel başkanına başbakan yardımcısıyken yurt dışına kaç kere gitti sorun. Biz size eserlerimizle, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Bizim derdimiz istikrarın sürmesi, öyle mi? İstikrar güven olursa Adana büyür. İstikrar, güven olursa Türkiye büyür'' diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''İktidara geldiğimizde dünyada kaçıncı sıradaydık 26... Bugün neredeyiz 17... Ama buna doymuyoruz. 2023'de 10. sıraya en azından tırmanacağız. Biz MHP'den devraldığımızda milli gelir neydi? 230 milyar dolar. Şimdi 740 milyar dolar.

Türkiye'nin borç stoku neydi biliyor musunuz? Milli gelirin yüzde 61'i borçtu, şimdi yüzde 27'si borç. Devletin borçlanma faizi neydi biliyor musunuz? Yüzde 63. Yani 100 liraya 63 lira borç ödüyorduk. Şimdi yüzde 7 ile borçlanıyoruz. Aradaki fark kimin cebinde kalıyor. Benim Adanalı kardeşimin, çiftçinin, memurun cebinde kalıyor. Enflasyon yüzde 30'du Sayın Bahçeli, şimdi yüzde 7. Aradaki fark 23. Kimin cebinde kalıyor? Ayşe, Fatma kardeşimin cebinde kalıyor. Bize IMF'nin 23,5 milyar dolar borcuyla devrettiler. Ödedik ödedik şimdi 5 milyar dolar borç var.

Milliyetçiyim diyor de mi MHP? Ne milliyetçisi ya. Milliyetçilik milletini sevmektir, onun imkanlarını artırmaktır, vatanı sevmektir. 27,5 milyar dolar kasada döviz rezervi vardı. Şimdi dün, nereye çıktı biliyor musunuz? 97 milyar dolar. Ne demek bu MHP'den aldığımızdan bu yana 70 milyar dolar artırmışız. İşte yolsuzlukların olmadığı bir iktidar olursanız kasanız böyle güçlenir. 163 bin derslik yaparsın, 13 bin 600 kilometre yol yaparsın. Bütün spor tesisleri, enerji, bunları yoğun şekilde artırırsın.''
''CHP'NİN GENEL BAŞKANI SANALDIR''
Erdoğan, konuşmasında, önceki gün bir derginin (The Economist) dünyada örneği görülmeyecek şekilde ''CHP'ye oy verin'' diye yayın yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Son derece münasebetsiz bir makale yayınladı. Ben dün Konya'da da açıkladım. Eğer bu dergi AK Parti'ye oy verin deseydi, ona da karşı çıkardım. Sana ne ya. Senin Türkiye'nin işiyle ne alakan var? Haber vereceksen haber ver. Uluslararası bir yayın kurumunun bu derece pervasızca taraf tutması, propaganda yapması talihsizliktir, saygısızlıktır ama aynı zamanda çok da manidardır. Biz CHP'nin yeni genel başkanını ulusalcıların, çetelerin bir projesi olarak biliyorduk. Meğer Sayın Kılıçdaroğlu aynı zamanda uluslararası çetelerin de projesiymiş. İsrail, Tel Aviv'e her fırsatta selam gönderen CHP Genel Başkanı, şimdi o selamlarının karşılığını alıyor. Ne diyor? 'Biz olsaydık Mavi Marmara'yı göndermezdik. Biz olsaydık İsrail ile ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik' diyor.

Gazze'deki Kudüs'teki Ramallah'taki, Nablus'taki fosfor bombalarıyla öldürülmüş o masum bebeklerin hatırına o geminin adını ağzına alma. O Mavi Marmara Gazze'deki bebeklere mama götürüyordu mama, oyuncak götürüyordu oyuncak. Kalbinde şefkat olan, merhamet olan insan kalkıp da Mavi Marmara'yı eleştirmez. Cesareti varsa, onuru varsa İsrail'e yaltaklanmak yerine, kalkar Akdeniz'deki korsanlığı eleştirir.

Mavi Marmara'nın taşıdığı anlamı bilelim. Arkasında Türk Bayrağı var. Çok açık söylüyorum CHP'nin genel başkanı, CHP'nin başına bugüne kadar gelmiş en büyük taliksizliktir. CHP'nin genel başkanı sanaldır, yurt içi, yurt dışındaki çetelerin aleni bir projesidir. Geçtiğimiz günlerde ne oldu biliyor musunuz? Çok enteresan, benim için de komik. Bir gazeteciye Yunanistan ile ilgili ne diyor? Şunları söylüyor, 'Dayan Yorgo, biz geliyoruz' diyor. Bunu diyen kim? Kılıçdaroğlu. Yunanistan'ın en büyük gazetesi CHP Genel Başkanı ile dalgasını geçiyor. O da başlık atıyor, 'Dayan Yorgo, Kılıçdaroğlu geliyor' diyor. Adanalılar böylelerine ne der biliyor musunuz. Gece mitilde yatar, gündüz çalım satar. CHP genel başkanı bu. CHP'nin yandaş yazarları, bir yıldır genel başkanı yere göğe sığdıramıyorlar. Onlar da büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar ama bir türlü itiraf edemiyorlar. Yandaş yazarlar CHP Genel Başkanının arkasını toplamaktan yoruldu. Hangi çarkını, hangi yalanını, hangi istismarı düzelteceksiniz? Bir değil, iki değil, ayak üstü on yalanı arka arkaya sıralıyor.

Erdoğan, Adana'da 2007 seçimlerinde 338 bin kişinin AK Parti'ye oy verdiğini ifade ederek, ''Bu CHP Genel Başkanı Adana'daki benim 338 bin vatandaşıma Bursa'da 'beyinsiz' dedi. CHP'ye oy vermeyene beyinsiz diyorlar. Çünkü bunların enteresan akıl hocaları var. Ne diyor 'AK Parti'ye oy vermem, çünkü benim bir beynim var.'' Türkiye genelinde 16 milyon kişi AK Parti'ye oy verdi. CHP Genel Başkanı 16 milyon vatandaşıma bu ifadeyi kullanıyor. Bunların demokrasi anlayışı bu. Biz tam aksine CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim diyorum. Niye demokratik tercihidir, saygı duyarız. İkna edebiliyorsan edersin, edemiyorsan saygı duy. Bunlar kendilerinden olmayana göbeğini kaşıyan adam der. Kendilerinden olmayana bidon kafalı, aptal der'' diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Benim asıl merak ettiğim, bu MHP Genel Başkanı acaba neden susuyor? Milliyetçi ya acaba The Economist'in makalesine ne diyor? Acaba Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'deki Türk bayrağının olmadığı mitinge ne diyor? Oradaki özerklik vaatlerine ne diyor? Dikkat edin günlerdir ne CHP'ye ne BDP'ye tek kelime söyleyemiyor. MHP Genel Başkanı, AK Parti karşısında kartondan kaplan oluyor. Ama CHP, BDP karşısında kuzuya dönüyor. Biz bunlara aldanmayacağız. İnşallah Adana'da CHP, MHP, BDP'ye oy vermiş kardeşlerimin de oyunu alacağız, onların hakkını da biz savunacağız.
''İSTANBUL'U FİNANS, GÜNEYDOĞU'YU TARIM MERKEZİ HALİNE GETİRİRKEN, ADANA'DA CEYHAN'I DA BİR ENERJİ HAVZASI, ENERJİ ÜSSÜ HALİNE GETİRİYORUZ''
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u, finans, Güneydoğu Anadolu bölgesini tarım merkezi haline getirirken, Adana'da da Ceyhan'ı bir enerji havzası, enerji üssü yapacaklarını belirtti.

Erdoğan, partisince Adana'da düzenlenen mitingde, kente bu dönem çok daha büyük projeler kazandıracaklarını, Güney Çevre Yolu ve demiryolu ağının yapımına başlayacaklarını belirtti.

Seyhan ve Yüreğir ilçelerini ''Güneyden kucaklayacak'' 28 kilometre uzunluğundaki çevre yolunun ihalesinin bittiğini anlatan Erdoğan, 2011'de uygulama projesinin biteceğini, çalışmalara başlayacaklarını vurguladı.
Böylece 20 yıllık rüyayı gerçeğe dönüştürüp, o bölgede yaşayanların yaşam standartlarını üst seviyeye çıkaracaklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Metroyla ilgili müjdeme geliyorum. Şu anda Adana Büyükşehir Belediyesinin gelirinin yüzde 40'ı metro borcuna kesiliyor. Biz metronun Adana'da yolsuzluk ve usulsüzlüğün kılıfı olduğunu biliyoruz. Bundan dolayı metroyu Ulaştırma Bakanlığına devrediyoruz. Kısa sürede birinci etabı bitirip, ardından 8 kilometre uzunluğundaki Akıncılar-üniversite hattına başlayacağız. Yılan hikayesine dönen metro hikayesini sona erdiriyor, Adana'ya metroyu kavuşturuyoruz. Biz söz verirsek yaparız. Türkiye genelinde yaptığımız gibi.
1990'lı yıllarda CHP döneminde, Adana'ya bir kültür merkezi temeli atıldı. Öyle duruyor. İşte CHP bunu yapıyor. Temeli atar, kalırlar. Hayatları bu. Biz şimdi Adana'ya yeni kültür ve kongre merkezini kazandıracağız. Bu enkazı ortadan kaldıracağız.

Adana'ya artık bir stadyum yakışır diye düşünüyorum. İnşallah Adana'yı yeni bir stadyumla süper lig yarışında daha güçlü görmek istiyoruz. Bir spor salonu planlıyoruz. En az 7 bin 500 kişilik. Bir tane de olimpik kapalı yüzme havuzundan oluşan, uluslararası karşılaşmalara ev sahipliği yapacak tesisleri inşa ediyoruz. Arsa hazır işlemlere hemen başlıyoruz. Bunun da Adana'ya hayırlı olmasını diliyorum.''

Başbakan Erdoğan, Adana Havalimanı terminal binasının büyütüleceğini, 19 kilometre uzaklıktaki Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatına kısa sürede başlayarak 3 yıl içinde tamamlayıp hizmete alacaklarını söyledi.
Adana'da enerji alanında da önemli hale geldiğini ifade eden Erdoğan, ''İstanbul'u finans, Güneydoğu Anadolu Bölgesini tarım merkezi haline getirirken, Adana'da Ceyhan'ı da bir enerji havzası, enerji üssü haline getiriyoruz. Gerek ham petrolde, gerek doğalgazda böyle bir üs haline gelecek'' dedi.

Erdoğan, yaban hayatıyla ilgili sorundan haberdar olduğunu, 3 bin 500 resmi ya da özel yapıyı ilgilendiren bu durumla ilgili Çevre ve Orman Bakanlığına gerekli talimatı verdiğini anlattı.

Adana'ya bin 320 yataklı şehir hastanesi kuracaklarını belirten Erdoğan, bu hastanenin bünyesinde 520 yataklı genel hastane, onkoloji hastanesi, rehabilitasyon merkezi, adli psikiyatri, kalp cerrahi, kadın doğum hastanesinin yer alacağını bildirdi.

Erdoğan, bütün bu projelerin Adana'da istihdama çok önemli katkı sağlayacağını, binlerce Adanalının iş bulacağını bildirdi.
EMEKLİLER
Erdoğan, emeklilik konusunda da çözümler üretecek kişinin kendileri olduğunu belirterek, ''Bakınız Sayın Kılıçdaroğlu çok şeyler söylüyor, inanıyor musunuz? Emekli kardeşlerimizin sorunun çözeceğinden bahsediyor, inanıyor musunuz?'' diye konuştu.

''Biz senin SSK Genel Müdürlüğü dönemini biliriz'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şimdi emeklinin derdini ben çözerim diyor. Biz geldiğimizde SSK işçi emeklisi 257 lira alıyordu, biz şimdi 782 lira veriyoruz. Artış yüzde 204. Memur emeklisi 370 lira alıyordu, şimdi 936 lira. Artış ne kadar? Yüzde 148. Bitmedi. SSK tarım emeklisi 216 lira alıyordu, şimdi 705 lira alıyor. Artış yüzde 236. BAĞ-KUR esnaf emeklisi 149 lira alıyordu, şimdi 634 lira. Artış yüzde 325. Şimdi çok daha önemlisi. BAĞ-KUR tarım emeklisi ne alıyordu, 66 liracık. Biz ne veriyoruz, 473 lira. Artış yüzde 617. Kardeşlerim intibak değil mi bu? İntibakı evelallah biz yaparız. Hiç endişeniz olmasın emeklilerin hizmetkarı biziz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.''

SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜJDESİ
Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelle ilgili sorunu da kendilerinin çözüm getirdiğini vurguladı.

Şu anda Türkiye genelinde 4B kadrosunda 205 bin 894 sözleşmeli personel bulunduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bir müjde daha vermek istiyorum. Sözleşmeli personel sorunu. Şu anda öğretmen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri, büro personeli, mühendis-mimar, kuran kursu öğreticisi, imam hatip, infaz koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli, diş tabibi, veteriner, kadastro teknisyeni diğer unvanlar olmak üzere 205 bin 894 sözleşmeli personeli 4B kadrosundan 4A kadrosuna şuanda geçirmiş bulunuyoruz. Resmi Gazete'de yayınlandı. Yürürlüğe girmiş durumda. Hayırlı olsun. Bu iş bitti. Biz söz verirsek yaparız. Biz kuru sıkı atmıyoruz. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Onlarda böyle bir şey yok. Bizde sorumluluk var. Onlarda böyle bir şey yok.

Bakınız CHP, MHP, bunların hepsinin yönetiminde nemalar adı altında maaşlarından para kesildi. 13,5 katrilyon. Yani bugünkü parayla 13,5 milyar. Devlet memuruna, işçisine borçlu olur mu? Ne yazık ki 13,5 katrilyon. Bu paraları biz ödedik.

Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, sizin kestiklerinizi biz ödedik biz. Konut edindirme yardımı dediler verdiler mi konut. Ama paraları kestiler. Şimdi o parayı kim ödüyor. Biz. 3 katrilyon ödedik şimdiye kadar.''
ADANA'DAKİ YATIRIMLAR
Konuşmasının devamında Adana'ya yapılan hükümet yatırımlarından bahseden Erdoğan, Adana'ya 4 bin 252 derslik yaptıklarını, 18 bin 40 adet bilgisayar gönderdiklerini belirtti.

Erdoğan, sosyal güvencesi olmayan erkek öğrenciye ilköğretimde 30, kız öğrenciye 35 lira, ortaöğretimde erkek öğrenciye 45 lira, kız öğrenciye 55 lira, anneye 150 lira verdiklerini belirtti.

''Üniversite öğrencilerine MHP 45 liracık veriyordu'' diyen Erdoğan, kendilerinin döneminde 240 lira verildiğini, ayrıca Kredi Yurtlar Kurumunda kalanlara ayrıca 150 lira beslenme yardımı yapıldığını vurguladı.
Erdoğan, 4 yıl içinde bütün okullara akıllı tahtayı monte edeceklerini, öğrencilere de elektronik kitap dağıtacaklarını belirtti.

Sağlıkta Adana'ya 344 trilyon lira yatırım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, ''Ah benim kardeşlerim, koskoca Adana'da biz geldiğimizde kaç tane tomografi vardı biliyor musunuz? Bir adet. Şimdi 6 tane tomografi cihazı var. Bir tane MR vardı. Şimdi 5 tane MR cihazı var. 154 diyaliz cihazı vardı, şimdi 376 cihaz var'' dedi.
Toplu konutta 10 bin 290 konut uygulamasına başladıklarını anlatan Erdoğan, 8,5 yılda 125 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını, Adana Havalimanı yolcu sayısının 2 milyon 841'e çıktığını vurguladı.

Erdoğan, Adana Tren Garı'nı ülkenin önemli hızlı tren garlarından biri haline getireceklerini, Ankara-Konya hızlı tren hattını Adana'ya kadar uzatmayı planladıklarını vurguladı.

KÖYDES projesiyle Adana'ya 130 trilyon gönderdiklerini ifade eden Erdoğan, Adana'yı doğalgazla tanıştırdıklarını bildirdi.

Erdoğan, sözlerini, ''Oy pusulasının birinci sırasında hangi parti var? AK Parti ambleminin altına Türkiye'yi aydınlatan ampulün altına evet mührünü vurmaya hazır mıyız?'' diye tamamladı.
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELİK
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından önce kalabalığa kısa bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP, CHP ve BDP'nin milli iradeyi gasp etmek için AK Parti'nin karşısına tek bir blok olarak çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''MHP, CHP, BDP üçünüz birleşseniz de yetmez. Çıkın karşımıza 12 Haziran'da. Bedeli ne olursa olsun milli iradeyi koruyacağız. Bu ülke MHP, CHP, BDP'nin değildir, bu ülke sizindir. Biz de hizmetkarınızız. Başbakanızın, büyük ustanın liderliğinde Adana'da da 12 Haziran'da bir kere daha AK Parti etrafında kenetleneceğiz. BDP, MHP, CHP daha fazla birleşsin tek parti olarak karşımıza çıksın. Bugün bizim bayramımız büyük usta başbakanımız aramızda.''

MİTİNGDEN NOTLAR
Başbakan Recep Erdoğan Adana Havalimanı'ndan Mitingin gerçekleştirildiği Uğur Mumcu Meydanına gelişinde ve gidişinde eşi Emine Erdoğan ile halkı selamladı.

Miting alanında geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, meydana çıkan yollarda da park halindeki araçları kaldırdı.

Bir polis helikopteri sürekli olarak miting alanı üzerinde uçuş yaparken, meydanı gören çatılarda da önlemlerini alan ekipler, Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahında da şüpheli şahıslara yönelik çalışma yaptı.

Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezinden de kameralarla kenti kontrol altına alan polis, sabah saatlerinde Erdoğan'ın havalimanından ayrıldıktan sonra miting alanına gitmek için kullanacağı D-400 karayolunun eski TEKEL fabrikası yakınlarında bir şahıstan şüphelendi.

MOBESE kamerasından takip edilen şahıs, daha sonra asayiş devriye ekipleri tarafından durdurularak üst araması yapıldı. Elindeki çantada çok sayıda kitap olduğu görülen Veysi N, üzerinden kimlik çıkmayınca GBT kaydının yapılması için polis merkezine götürüldü.

Adana'da etkili olan aşırı sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşların şemsiye ile güneşten korunmaya çalıştıkları görüldü. Fenalaşan vatandaşlara da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından miting alanına kurulan çadırlarda müdahale edildi.

Miting sırasında jiletle kendisine zarar verdiği bildirilen bir kişi ise, çadırda yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Mitingin yapıldığı alana ''Kebabın ustasından, hizmetin ustasına saygılar,'' ''Bici yerik şalgam içerik 2023'e seninle girerik,'' ''Bir çılgınlık be usta'' yazılı pankartların asıldığı görüldü.

Bu arada, Erdoğan'ın miting alanından ayrılışı sırasında durumundan şüphelenilen bir kişi polis ekipleri tarafından gözetim altına alındı. İsmi açıklanmayan kişi, kendisini görüntüleyen gazetecilere, ''O sırada elimdeki telefonu yere düşürdüm. O da yanlış anlaşıldı sanırım'' dedi.

Mitinge Mersin'de seçim çalışmaları yapan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı.





sabah

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger